Aproape peste noapte, USR București a început să miște. Sigur, nu masele, ci, la antreuri, doar pe el însuși, pur și simplu.
În primul rând, duminică, s-a ales o nouă șefă de filială, în persoana Roxanei Wring – zice-se echidistantă față de toți liderii care au fost -, și garnitura sa de vicepreședinți/susținători.
Nici una, nici două, cum s-a ales, Wring a și tras clopoțelul deșteptării în partid anunțând că USR-ul bucureștean va deveni vârful de lance al luptei anti-PSD, pentru salvarea Bucureștiului. Adică?! Ați ghicit, USR va fi, în sfârșit, USB! Ceea ce mi se pare absolut corect și de bun-simț, de vreme ce, înainte să fii USR, ar fi fost frumos să te faci că ești, cât de cât, USB.
Ba, ce să vezi?! În timpul acesta, cât n-ai fost USB, cică tot primărița ar mai fi salvat câte ceva prin București, cum ar fi, de exemplu, „Cathedral Plaza”.
„PSD lasă în urmă un dezastru de proporții: un oraș a cărui infrastructură este aproape de colaps, un buget secătuit de pomeni electorale și o administrație opacă, politizată, incompetentă. USR trebuie să fie vârful de lance al luptei anti-PSD, este de datoria noastră să luptăm pentru salvarea Bucureștiului. Suntem singurul partid care o poate face. Vom construi o organizație puternică, creând coeziune internă și insistând pe reguli și proceduri clare, și vom elabora un program politic, USR București 2020, credibil, cu obiective specifice, măsurabile, accesibile, relevante și încadrate în timp”, a spus Wring de-a dreptul războinic!
Iar luni, s-a așezat cu artileria pe ei: a sesizat Consiliul Concurenței în legătură cu o manevră incredibilă a „generalei” – proiectul de hotărâre care va permite Primăriei Capitalei să acorde, fără licitație, contracte de servicii, salbei de societăți, prinsă de Firea la gâtul administrației bucureștene.
„Proiectul de hotărâre este, după cum ne-am obișnuit deja Gabriela Firea, nelegal. Acesta încalcă grav Legea Achizițiilor Publice și Legea Concurenței. Dacă majoritatea PSD-ALDE va aproba, precum ne așteptăm, acest proiect, USR București va depune imediat plângere prealabilă pentru anulare în instanță a acestuia”, a anunțat Wring, ordinul de luptă pe unitate.
Sigur, PNL se luptă, și el, cu „hidra celor 22 de societăți” încă din ziua următoare aceleia în care Firea a făcut anunțul înființării acestora. Evident, fiecare după capul lui, la fel ca la localele din 2016.
Personal, continui să sper că partidele acestea două vor realiza în ce situație se află, că vor renunța la aroganțe, fuduleli și alte vanități, și că vor conlucra într-un fel sau altul pe frontul comun al opoziției nimicite.
Măcar de dragul speranțelor aproape împăiate…
P.S. Până la urmă, consilierii generali ai Capitalei au adoptat norma internă a Municipiului București care stabilește modalitatea de atribuire a contractelor către entitățile juridice la care este acționar majoritar. Norma internă prevede încheierea de contracte între Municipiul București, prin primarul general, în calitate de achizitor, și entitățile juridice la care este acționar majoritar, având ca obiect execuția, prestarea, furnizarea de lucrări, servicii sau produse.
Ca să vezi… Cine s-ar fi așteptat?!